Categories
General

Àmbit laboral

  1. Assegurar unes condicions laborals segures i dignes per a tothom i l’eliminació de contractes fems (temporals, pràctiques, etc.).
  2. Impulsar un pla de formació per a la generació de competències socials en els nous àmbits de producció vinculats a la nova economia. Cal una programació exprés de formació professional i oficis, perquè en 2 o 3 anys tinguem persones formades per poder anar diversificant el sistema productiu.
  3. Evitar en tots els casos la feminització de cap professió, ja sigui en la creació de nous llocs de feina o en la reimplantació dels ja existents, com és el cas de les cambreres de pis o les cuidadores de gent gran, ja que no són sinó el resultat d’estereotips socials i donen com a resultat condicions laborals precàries, desiguals i injustes basades en el menyspreu de la tasca que desenvolupen.
  4. Impulsar mesures de repartiment de treball, menys hores laborals i més flexibilitat per la reconciliació familiar.
  5. Canvis en la normativa laboral de les persones que treballen al servei domèstic o de cures de les persones perquè gaudeixin dels mateixos drets que les altres persones treballadores i  garantir la regularització de les treballadores sense papers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *